Over ons

Met Marathon Meesters bieden wij geheel verzorgde arrangementen naar de leukste Europese marathons. Wij zijn een kleinschalige organisatie waar persoonlijke aandacht en professionele begeleiding centraal staan.

Lineke Kroon (41) begon ruim tien jaar geleden met twee hardlooprondjes per week, maar dat breidde zich al snel uit naar vier looptrainingen per week en een lidmaatschap van KAV Holland. Inmiddels heeft ze zeven hele marathons gelopen, met een persoonlijk record in Frankfurt 2019 van 2.58.22! In New York startte ze twee jaar achter elkaar als enige Nederlandse bij de sub-elite. Een hele bijzondere ervaring. In februari 2018 liep ze, toen bijna 40, een persoonlijk record op de halve marathon met 1.22.53 tijdens Groet uit Schoorl. Ook liep ze dat jaar mee in het eliteveld van de 20 van Parijs. In de winter doet ze sinds kort mee aan het crosscircuit. Die afwisseling, kort, lang, trail, weg, dat houdt haar scherp en gemotiveerd. En haar schema’s, die maakt ze tegenwoordig helemaal zelf. 

In 2018 richtte Lineke Lopen als Lifestyle op. Ze heeft een loopgroep, maakt loopschema’s op maat en geeft training aan bedrijven. Daarnaast weet ze alles van sportvoeding. Ze heeft door de jaren heen veel praktijkkennis opgedaan. In 2017 rondde ze met succes de twee HBO opleidingen Voedingsleer en Sportfysiologie & Trainingsleer af.

Zolang als hij zich kan herinneren loopt Karel Kolb (51) hard. Met zijn vader, over het strand. Met zijn drie broers, van ingang De Oase van de Amsterdamse Waterleidingduinen naar paal 69 en weer terug. Tot 2014 combineerde hij het hardlopen met zijn baan bij een uitgeverij. Vanaf 2014 is hij ‘altijd buiten’, een lang gekoesterde droom: zei zijn baan op en liet zich omscholen tot looptrainer. Karel traint op dit moment meerdere loopgroepen en geeft personal training. Ook bedrijfstrainingen behoren nu tot zijn werk. Hij liep inmiddels diverse marathons in binnen- en buitenland en heeft een PR van 3:23 uur (Düsseldorf 2019). Samen met Lineke begon hij eind 2019 Marathon Meesters, de voorlopige kroon op zijn loopcarrière. 🙂